Μπορεί τα σαλιγκάρια να φημίζονται για τη βραδυπορία τους, αλλά η
κατανάλωση του είδους στην Ευρώπη "τρέχει": η ευρωπαϊκή αγορά
υπολογίζεται ότι είναι ελλειμματική κατά 60.000-80.000 τόνους
σαλιγκαριών ετησίως (στοιχεία 2010), καθώς τα "les escargots", ιδιαίτερα
δημοφιλή στη Γαλλία και την Ιταλία, θεωρούνται εκλεκτό έδεσμα στα
ευρωπαϊκά εστιατόρια, με …αίγλη που πλησιάζει εκείνη του χαβιαριού ή των
μανιταριών τρούφα.
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν -μεταξύ άλλων- σε ενημερωτική ημερίδα για τη σαλιγκαροτροφία, που διοργάνωσε στην Κατερίνη η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, σε συνεργασία με τον τοπικό Οργανισμό της "Δήμητρας".
Σήμερα η Ευρώπη καλύπτει το έλλειμμά της σε σαλιγκάρια μέσω αθρόων εισαγωγών φυσικών πληθυσμών από τις χώρες Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο, Αίγυπτο, Τουρκία, Κύπρο, Σκόπια κ.ά.
πηγή enikos.gr
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν -μεταξύ άλλων- σε ενημερωτική ημερίδα για τη σαλιγκαροτροφία, που διοργάνωσε στην Κατερίνη η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, σε συνεργασία με τον τοπικό Οργανισμό της "Δήμητρας".
Σήμερα η Ευρώπη καλύπτει το έλλειμμά της σε σαλιγκάρια μέσω αθρόων εισαγωγών φυσικών πληθυσμών από τις χώρες Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο, Αίγυπτο, Τουρκία, Κύπρο, Σκόπια κ.ά.
πηγή enikos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου